Proizvodnja

Sorta Clery

Standardna, dobro poznata italijanska sorta, izvanrednog ukusa i jako visoke biološke vrednosti plodova (visoka antioksidativna aktivnost). Ova jako rana sorta, koja se vremenom zrenja izjednačava sa Albom, pogodna je za gajenje u kontinentalnim uslovima klime. Zahteva najmanje 700 sati izlaganja niskim temperaturama.

Sorta Clery

Sorta Joly

Ferrara, Italija. Ne previše bujna, ali čvrsta biljka, uspravnog rasta sa visokom produktivnošću, otpornog korena i lišća. Cvet je bogat polenom, formira se ispod listova, plod skraćeno konusnog oblika svetlo crvene boje, slatkog ukusa i fine arome.

Sorta Joly

Sorta Gala

Jabuka gala je izuzetno atraktivna sorta, gala mast je prepoznatljiva po razlivenoj rozikastoj boji, dok je gala brukfild karakteristična po crvenim pramenovima. Jedna je od cenjenih letnjih sorti. Plod je žućkastog mesa, slatkog i sočnog ukusa. Bere se sredinom avgusta.

Sorta Gala

Sorta Granny Smith

Plodovi su krupni do vrlo krupni okruglasto – konusnog oblika. Ukus je naglašeno kiselkast. To je hrskava jabuka, tvrdog, sočnog mesa bele boje i vrlo oštrog ukusa. Ipak, njeno meso dugotrajnim dospevanjem postaje mekše, a poslužena malo ohlađena može biti vrlo osvežavajuća.

Sorta Granny Smith

Sorta Zlatni Delišes

Plod je srednje krupan do krupan, izduženo-kupast, simetričan. Kožica je tanka, glatka, zeleno-žuta do zlatnožuta, često pokrivena rđastom prevlakom. Meso ploda je čvrsto, bledožuto, sočno, blago nakiselo. Koristi se kao stona jabuka, a u manjoj meri i za industrijsku preradu. 

Sorta Zlatni Delišes